Policia Local

Seguretat i Protecció Civil

Image
Voluntaris de Protecció Civil
Peu de foto
Voluntaris de Protecció Civil. Foto: Anna F.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Torredembarra (AVPCT) sempre és visible en els actes massius de la vila, com les festes majors o el Carnaval i sempre estan a punt per ajudar en cas d'emergència. Funcionalment, depenen de l'Àrea de Seguretat i Protecció Civil de la Policia Local i han de ser nomenats per l'alcalde o l'alcaldessa.

Per ser membre de l'AVPCT, cal superar un curs bàsic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Es tracta d'un curs de 70 hores lectives que inclou com donar suport a l'atenció sanitària immediata i com usar els desfibril·ladors.

L'Ajuntament els proporciona els uniformes i material com els walkies de rescat; els vehicles terrestres, una carpa desmuntable, un porta llitera d'emergències, un compressor elèctric i ordinadors.

Si vols dedicar temps a l'altruisme i a la solidaritat, pots provar l'experiència de formar part de l'AVPT i acompanyar-los en alguna intervenció. Pots contactar-hi a través del correu electrònic avprotecciociviltdb@gmail.com