Neteja i residus

Contenidors a la via pública

Cal posar cada residu al seu lloc

Orgànica, al contenidor marró

Restes de fruita i verdura, restes de peix, marro de cafè, infusions, pa sec, serradures, closques d'ou, de fruits secs o de marisc, flors i fulles, taps de suro, paper de cuina brut d'orgànica.
 
NO Restes líquides, bolquers, pols d'escombrar, cendres i burilles, restes de poda (branques grosses), deposicions d'animals, residus de gàbia d'ocell.
 

Paper i cartró, al contenidor blau

Diaris i revistes, llibres, folis, sobres, cartolines i papers en general, paper de propaganda, capses i bosses de cartró, envasos de paper i cartró (oueres, sucre, cereals, galetes...)

NO Fotografies, paper plastificat, paper de calç, paper de fax, capses que barregen paper i plàstic (de joguines, per exemple), mocadors, tovallons de paper i paper de cuina bruts d'oli de cuina, greixos o restes de menjar.
 

Envasos, al contenidor groc

Ampolles de plàstic, bricks de llet, sucs, etc., paper d'alumini, llaunes d'alumini, porexpan, paper transparent o film i altres embolcallls transparents d'aliments, aerosols (esprais) buits, taps d'envasos (metàl·lics o de plàstic). 

NO Llaços i cintes d'embolicar regals, envasos de productes tòxics amb les restes del producte, radiografies, bastonets per a les orelles, material de cures.
 

Vidre, al contenidor verd

Ampolles i pots de vidre (sense el tap).

NO Ceràmica, gots, gerros i plats de vidre, cendrers i objectes de decoració de vidre, miralls, vidre pla, fluorescents, bombetes incandescents, bombetes de baix consum, ulleres i lents de contacte.
 

Rebuig, al contenidor gris

Residus a dipositar: Bolquers, compreses i restes d'higiene personal, restes d'escombrar, fregalls i restes de neteja domèstica, restes de gerros, copes, gots, plats i ceràmica, excrements d'animals, cendres i burilles de cigarreta, joguines trencades sense components electrònics, embolcalls de menjar bruts.

 

Si tens algun dubte de com reciclar els teus residus, consulta-ho aquí: www.residuonvas.cat