Policia Local

Policies del Baix Gaià

El mes de maig de 2022 es va signar l'l’Acord de col·laboració per a la prestació del servei de policia local als ajuntaments de Torredembarra, Creixell i Altafulla.

Aquest acord de col·laboració i cooperació entre les policies locals té per objectiu millorar l’eficàcia i la prestació del servei entre aquests tres municipis, possibilitar l’estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en qualsevol dels tres termes municipals.

El conveni té una durada de quatre anys, a partir dels quals s’haurà de renovar i la presidència de la comissió directiva serà rotatòria entre els alcaldes. 

La iniciativa és pionera ja que, en el moment de la signatura de l'acord, a Catalunya només n'hi havia un altre que s’havia gestat paral·lelament, entre els municipis gironins de Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella. L’eina de l’acord permet posar els màxims recursos a disposició de la millora del servei. Les policials locals seguiran treballant coordinadament amb els Mossos d’Esquadra.