Neteja i residus

Roba

Cal consumir menys roba i reciclar-la més

Image
Reciclar la roba

El sector de la moda és un dels més contaminants del món: gasta molta aigua, emet al voltant d’un 10% de CO2 a escala global i deixa una muntanya de residus molt complicats de tractar, per la barreja de materials i de tints químics.


La moda ràpida agreuja encara més aquest problema, fins al punt que la Comissió Europea preveu que, d’aquí al 2030, el consum de roba i de sabates s’incrementi un 63%. L’Agència de Residus de Catalunya calcula que cadascú de nosaltres gasta uns 24 quilos de roba per any, però uns 21, fan cap a la incineradora o a l’abocador. És evident, doncs, que cal consumir menys roba i reciclar-la més.


Per a reciclar-la, deixa la roba i les sabates que no vulguis en bosses tancades al contenidor taronja de Roba Amiga. També te la recollim si casa teva és dins del sistema porta a porta (Nucli antic, Sant Jordi, Babilònia, Clarà i Baix a Mar). Per sol·licitar la recollida, cal contactar amb residus.neteja@torredembarra.cat i concretarem el dia.

 

On són els contenidors taronja de la roba? 

  • Aparcament Mañé i Flaquer
  • C. Alt de Sant Pere amb Av. Diagonal
  • Av. President Companys amb C. Onze de Setembre
  • C. Dues Parets amb Av. Pompeu Fabra
  • C. Pescadors amb Pl. Aragó
  • Passeig Miramar, 188-200 (davant Escola l'Antina)

 

Què en fan de la roba?

L’entitat sense ànim de lucre Roba Amiga la selecciona, la tracta, l’etiqueta i la ven a les seves botigues de segona mà a preus molt assequibles. Si no es pot reutilitzar, la porten a la deixalleria.

Tot aquest treball el fan persones en situació de risc social i així els ajudem en la seva inserció sociolaboral.