Policia Local

Educació viària

Image
Activitat d'educació viària
Peu de foto
Activitat d'educació viària. Foto: Anna F.

Prendre consciència de circular per fer-ho bé. Això és el que han après milers d’alumnes amb les xerrades i pràctiques de la Policia Local de Torredembarra, que des del curs 1991-192 imparteix Educació Viària als centres educatius de la vila. A partir del curs 1996/1997 també s’implementa als centres de secundària.

Fins a l’actualitat, un total de més de 43.000 alumnes han format part del pla formatiu d’educació viària a la població.

És un programa dissenyat per a totes les edats en que cada infant va desenvolupant el seu rol com a vianant, viatger fins arribar a conductor, model que es va adaptant a les necessitats i capacitats de l’alumne.

La Unitat d’Educació Viària compta amb un remolc fabricat expressament, que està pensat per muntar un circuït de conducció de bicicletes al pati i porta tot el que cal: dos semàfors, 36 senyals verticals i, fins i tot, una rotonda. També porta cinc cascs, deu armilles reflectants i, pels qui encara no saben anar en bici, cinc tricicles. Tota aquesta senyalització està feta elaborada amb materials plàstics i segurs per l’alumnat. El següent pas és fer pràctiques a la via pública.

Abans de les classes pràctiques, la Unitat d’Educació Viària fa una xerrada molt participativa sobre temes bàsics de seguretat i civisme.

A més de les jornades formatives als centres educatius, es realitzen jornades per altres col·lectius o entitats, com pot ser: persones nouvingudes, joves, gent gran, ciclistes, transportistes, motoristes, pares, docents, etc...

Els últims anys s’han posat en marxa unes xerrades en referència a les noves tecnologies: les xarxes socials i internet segur i l'assajament i el ciberassetjament.