La Policia Local coordina el servei de vigilància i socorrisme
Peu de foto
La Policia Local coordina el servei de vigilància i socorrisme. Foto: Anna F.

Nova temporada de platges amb millores en la seguretat i l'accessibilitat

De l'1 de juny al 30 de setembre

Platges
Data de publicació: 30/05/2024

La nova temporada de platges de Torredembarra arriba amb diverses millores i ampliacions dels serveis, que estaran en marxa de l’1 de juny al 30 de setembre. Aquestes novetats tenen com a objectiu millorar la seguretat, accessibilitat i benestar de les persones usuàries. L’alcalde, Eduard Rovira, i el regidor de Platges, Vale Pino, han presentat la temporada aquest matí destacant l’optimització de recursos i la millora continua.

Ampliació del Servei de vigilància i socorrisme

El Servei de Vigilància i Socorrisme s’ha ampliat i reordenat per adequar-se a la realitat d’ocupació de les platges. L’horari unificat serà de 10 a 19 h durant tota la temporada de bany. S’han incrementat les hores de servei, sumant un total de 13.967 hores, amb un cost addicional de 29.360 €, elevant la despesa a 176.160 €. La Policia Local coordina aquest servei, que compta amb un vehicle tot terreny, una embarcació i un dron per a la vigilància.

 • Temporada Baixa:
  Dates: De l'1 al 23 de juny
  Horari: De 10 a 19 h
  Personal SOS: 4 socorristes, 1 coordinador
  Platja: La Paella, Barri Marítim

 • Temporada Alta:
  Dates: Del 24 de juny al 31 d’agost
  Horari: De 10 a 19 h
  Personal SOS: 14 socorristes, 1 coordinador
  Platja: La Paella, Barri Marítim, Els Muntanyans, El Canyadell

 • Temporada Baixa:
  Dates: De l'1 al 12 de setembre
  Horari: De 10 a 19 h
  Personal SOS: 12 socorristes, 1 coordinador
  Platja: La Paella, Barri Marítim, Els Muntanyans

 • Fi de Temporada:
  Dates: Del 13 al 30 de setembre
  Horari: De 10 a 19 h
  Personal SOS: 2 socorristes, 1 coordinador
  Platja: La Paella, Barri Marítim

Ampliació del Servei de bany assistit i zona de mobilitat reduïda

S’amplia la zona d’estada per a persones amb mobilitat reduïda a la platja del Barri Marítim amb una pèrgola de 24 m² més i una inversió de 6.860,80 €. El nombre de cadires amfíbies passa de dues a quatre, i s’augmenta el nombre de DEAS de dos a cinc. També s’instal·la una passera de 30 metres de llargària per facilitar l’accés a l’aigua. El servei de bany assistit estarà disponible del 15 de juny al 15 de setembre amb cita prèvia.

Renovació de cadires i torres de vigilància

Es reemplacen les cadires i torres de vigilància per nous models de fusta tractada. S’han adquirit sis cadires i tres torres amb una inversió total de 24.490,4 €.

Nova cartelleria i imatge de les casetes SOS

Es substitueix la cartelleria per oferir informació actualitzada sobre els serveis de les platges, horaris i normativa. Les casetes de socorrisme es pinten de color groc per facilitar-ne la identificació. Aquesta actuació suposa un cost de 8.726,26 €.

Millores a la zona esportiva de la platja de la Paella

S’instal·la una zona d’ombra de 40,5 m² i un tòtem informatiu amb una inversió de 9.433,75 €.

Servei de boies i megafonia

Es mantenen les boies que indiquen la zona de bany fins a 200 metres de la sorra i els canals d'entrada i sortida d'embarcacions, amb un cost anual de 19.550,5 €. També es disposa de servei de megafonia per un cost anual de 9.450 €.

Platja per a gossos

Enguany, Torredembarra estrenarà una platja per a gossos en 2.000 m2 ubicats a la platja de Barri Marítim, enfront de la plaça de les Remendadores (al costat de Cal Bofill). Està previst que pugui entrar en funcionament a principis de juliol. En aquests moments, s’està acabant de redactar l’ordenança d’ús i s’adquireixen els equipaments necessaris. Pel que fa a l’accés dels gossos a la resta d’espais de la platja, aquest queda prohibit d’inici a final de temporada. A més, als Muntanyans i a les dunes de la platja de la Paella l’accés està prohibit tot l’any.

Altres serveis

Es mantenen les mesures de gestió responsable de l’aigua amb 17 passeres, 9 rentapeus, 4 fonts i 1 dutxa a la zona esportiva de la platja de la Paella.