Commemoració del Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones
S'abordarà la pressió estètica
L’Ajuntament de Torredembarra commemorarà el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones el pròxim 25 de novembre. Ho farà amb una actuació sobre la pressió estètica des del punt de vista del clown, amb el títol ‘Perfecte per a qui?’. La representació és una producció de Dona Cançó, està dirigida per Alicia Martel i serà a les 12 h, al pati del Castell.
Carla Gajardo és l’artista encarregada de fer una reflexió profunda sobre la violència estètica amb una mirada de clown. A ‘Perfecte per a qui?’ exposarà una sèrie de números que reflecteixen el que les dones pateixen al llarg de la seva vida: dietes, talles, arrugues, tints de cabells, operacions estètiques i els filtres de les xarxes socials. L’actuació donarà als espectadors una nova mirada creant nous codis del que és l'autèntica bellesa i farà que es preguntin si s'accepten i si accepten la bellesa natural?
Abans de la performance es farà la lectura del manifest d’aquest 25N i, al vespre s’il·luminarà la façana del Castell de color violeta. També hi haurà col·locades senyals contra la violència de gènere i agressions LGTBI-fòbiques a les entrades del municipi i durant tot el mes de novembre a la Biblioteca, hi haurà una exposició sobre la violència estètica, amb llibres i novetats. La Regidoria d’Acció Social ha organitzat aquesta sèrie d’activitats per sensibilitzar la població sobre aquest tipus de violència social.
A més, l’Ajuntament s’ha adscrit a la campanya Món perfecte, imperfecte del Consell Comarcal del Tarragonès. L’objectiu és treballar les violències i les seves conseqüències en l’àmbit privat de les dones, a través de les dinàmiques definides pels professionals de l’equip del SIAD.
La regidoria d’Acció Socials i Igualtats, Marga Rovira, ha remarcat la importància de lluitar contra aquestes actituds normalitzades envers les dones. Rovira també ha explicat que moltes de les accions que es duen a terme són per perdurar en el temps, així el seu missatge va calant en la població i a la vegada té un impacte visual.
Què s'entén per violència estètica?
És l’atac constant que pateixen, normalment, les dones a través de la imposició d’un ideal de bellesa inabastable i sexualitzat. Aquesta pressió mina l’autoestima de les persones i pot arribar a ser aclaparadora. Els prejudicis estètics són una forma de violència social.